De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gemberkoekjes

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de boter, basterdsuiker, vanillemerg, zout en bloem tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190 ºC.

60 min kooktijd
Gemberkoekjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het ei, de boter, basterdsuiker, vanillemerg, zout en bloem tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Snijd de gember fijn. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkbank uit tot een plak van 4 millimeter dik en snijd de randen recht. Snijd het deeg in vierkantjes van circa 4x4cm. Kluts het andere ei, bestrijk de vierkantjes ermee, verdeel de gember erover en bestrooi met suiker. Bak ze in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Volgens mij zit hier een ei teveel in 🤔
Loudi Groeneveld
14-10-2023

Ook lekker