

Bereidingswijze
30 minuten totale tijd
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Kippenbouten
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Meng in een kom de kip, knoflook, specerijen, kruiden en olie en masseer de kippenbouten ermee.
- Bak de kippenbouten in een ovenschaal in de oven in circa 30 minuten krokant en bruin.
Eieren
- Breng de eieren in koud water aan de kook en kook ze circa 6 minuten.
- Giet ze af en laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
Krieltjes
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de aardappels circa 3 minuten.
- Pel en snijd de ui in dunne ringen.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
- Voeg de paprika en ui toe en bak circa 7 minuten mee.
- Breng op smaak met zout en peper.
Eiersalade
- Meng in een kom de halvanaise, crème fraîche en mosterd.
- Snijd de tomaten in blokjes en de augurken in plakjes.
- Snijd de onderkant van de little gems en snijd de little gems in fijne repen.
- Meng de eieren, tomaten, augurken en sla door de dressing en breng op smaak met zout en peper.
Ingredienten
4
Personen
Kip
- 1 teentje knoflook
- 4 kippenbouten
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl provençaalse kruiden
- 1 el olijfolie om in te bakken
- zout
- versgemalen peper
Salade
- 4 eieren
- 2 little gems
- 4 tomaten
- 4 augurken
- 2 el halvanaise
- 2 el crème fraîche
- 1 el mosterd
- 700 g voorgekookte aardappelen
- 1 rode paprika
- 1 ui
- olijfolie om in te bakken

Laat hier je reactie achter