Gemasseerde kippenbouten

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Kippenbouten

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Meng in een kom de kip, knoflook, specerijen, kruiden en olie en masseer de kippenbouten ermee.
  • Bak de kippenbouten in een ovenschaal in de oven in circa 30 minuten krokant en bruin.

Eieren

  • Breng de eieren in koud water aan de kook en kook ze circa 6 minuten.
  • Giet ze af en laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd ze in plakjes.

Krieltjes

  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de aardappels circa 3 minuten.
  • Pel en snijd de ui in dunne ringen.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. 
  • Voeg de paprika en ui toe en bak circa 7 minuten mee.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Eiersalade

  • Meng in een kom de halvanaise, crème fraîche en mosterd. 
  • Snijd de tomaten in blokjes en de augurken in plakjes.
  • Snijd de onderkant van de little gems en snijd de little gems in fijne repen.
  • Meng de eieren, tomaten, augurken en sla door de dressing en breng op smaak met zout en peper. 

Ingredienten

4
Personen

Kip

  • 1 teentje knoflook
  • 4 kippenbouten
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl provençaalse kruiden
  • 1 el olijfolie om in te bakken
  • zout
  • versgemalen peper

Salade

  • 4 eieren
  • 2 little gems
  • 4 tomaten
  • 4 augurken
  • 2 el halvanaise
  • 2 el crème fraîche
  • 1 el mosterd
  • 700 g voorgekookte aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • olijfolie om in te bakken
Geef je waardering
0