Gemarmerde mango-yoghurttaart

179
Gemiddeld
Gemarmerde mango-yoghurttaart

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
2 uur en 45 minuten totale tijd

Bodem
Smelt de boter. Maal de lange vingers fijn en roer de boter erdoor.
Vet de springvorm in en bekleed de vorm met plasticfolie.
Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk goed aan.
Laat de bodem opstijven in de koelkast.

Mangovulling
Week de gelatine in ruim water.
Verhit een derde van de mangopuree en de gelatine met aanhangend vocht tot de gelatine opgelost is. Roer de rest van de mangopuree erdoor.

Yoghurtmousse
Week de gelatine in ruim water.
Klop de room met de suiker en vanillesuiker tot yoghurt dikte.
Verwarmd de gelatine met aanhangend vocht en 3 eetlepels yoghurt in een pan tot de gelatine is opgelost.
Roer de gelatine door de resterende yoghurt en spatel de room en het sap van een citroen erdoor.

Taart
Schenk de helft van de yoghurtmousse in de taartvorm en schenk de mangovulling erop. Schenk de resterende yoghurtmousse erop en roer voorzichtig door met een vork. Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Haal de taart uit de vorm en verwijder de folie.
Klop de slagroom met de suiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
Spuit rozetten op de taart en garneer met blaadjes munt.

Ingredienten

1
Porties

Bodem

  • 125 g boter
  • 250 g lange vingers

Mangovulling

  • 5 blaadjes gelatine
  • 425 ml mangopuree

Yoghurtmousse

  • 8 blaadjes gelatine
  • 600 ml volle yoghurt
  • 100 g suiker
  • 1 el vanillesuiker
  • 1 citroen
  • 300 ml room

Garneren

  • 150 ml room
  • 30 g suiker
  • 3 takjes mint

Extra nodig

  • springvorm (doorsnede ca 30 cm)
  • olie om in te vetten
  • spuitzak
  • gekarteld spuitmondje
  • plastic folie
Gemarmerde mango-yoghurttaart
Geef je waardering
179