De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gemarmerde mango-yoghurttaart

120 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gemarmerde mango-yoghurttaart

Bereidingswijze

Bodem
Smelt de boter. Maal de lange vingers fijn en roer de boter erdoor.
Vet de springvorm in en bekleed de vorm met plasticfolie.
Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk goed aan.
Laat de bodem opstijven in de koelkast.

Mangovulling
Week de gelatine in ruim water.
Verhit een derde van de mangopuree en de gelatine met aanhangend vocht tot de gelatine opgelost is. Roer de rest van de mangopuree erdoor.

Yoghurtmousse
Week de gelatine in ruim water.
Klop de room met de suiker en vanillesuiker tot yoghurt dikte.
Verwarmd de gelatine met aanhangend vocht en 3 eetlepels yoghurt in een pan tot de gelatine is opgelost.
Roer de gelatine door de resterende yoghurt en spatel de room en het sap van een citroen erdoor.

Taart
Schenk de helft van de yoghurtmousse in de taartvorm en schenk de mangovulling erop. Schenk de resterende yoghurtmousse erop en roer voorzichtig door met een vork. Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Haal de taart uit de vorm en verwijder de folie.
Klop de slagroom met de suiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
Spuit rozetten op de taart en garneer met blaadjes munt.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.