Met het bakaccessoire van de Philips Airfryer maak je in een handomdraai een uitgebreide variatie aan heerlijke rijstgerechten. Bijvoorbeeld met gemarineerde tempeh die je krokant kan bakken in dit handige apparaat.

Ingredienten

4
Personen

Tempeh

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g tempeh
  • 3 el balsamicoazijn
  • 1 el lichte basterdsuiker
  • 1 1/2 tl piment
  • 1 1/2 tl mosterdpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 scheut sojasaus
  • 1 limoen
  • 1/2 sinaasappel
  • paar verse tijmtakjes
  • 1 el zonnebloemolie

Rijst

  • 400 g geraspte wortel
  • 750 ml warme groentebouillon
  • 2 tl komijn
  • 3 stengels bosui
  • 350 g bosui
  • 350 g rijst
  • 1 snuf kurkuma
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 sjalot

Garnering

  • 20 stukjes ongebakken cassavechips

Extra nodig

  • Airfryer XXL-bakaccessoire of een vuurvast schaaltje dat in de Airfryermand past

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten
  1. Bak eerst de 25 stukjes cassave chips zonder vet krokant in de Airfryermand 5min 180
  2. Pel de ui en snijd fijn samen met de knoflook.
  3. Snij de tempeh in grove blokken.
  4. Pak het bakaccessoire en doe de balsamicoazijn, suiker, piment, het mosterdpoeder, de kaneel, zonnebloemolie en sojasaus erin. Knijp de limoen erboven uit, rasp dunne sliertjes schil van de halve sinaasappel erbij en voeg het sap toe. Rijg de blaadjes van de tijm en doe ze erbij. Breng de saus op smaak met zout en peper, meng en schenk de helft over de stukken tempeh. Schep ze om, zodat de tempeh aan alle kanten wordt bedekt met de saus. Verdeel de stukken en bereid ze 14min 200 ˚C in het bakaccessoire in de Airfryer.
  5. Maak tussendoor het sjalotje en wortel schoon en snijd deze in kleine blokjes.
  6. Voeg de rest van de saus toe, ongeveer halverwege de bereidingstijd. 
  7. Controleer of de tempeh gaar is. Ze mogen sappig en krokant zijn.
  8. Doe de tempeh in een kom en doe de rijst met de komijn, bosui, kurkuma, sjalotje en wortel in het bakaccessoire.
  9. Zet het XXL bakaccessoire in de Airfryermand en fruit het sjalotje en de wortel in zonnebloemolie aan voor 5 min. 200 ˚C
  10. Roer de komijn erdoorheen. Snijd de bosui in ringen. Voeg de rijst toe en schenk de bouillon erbij. Zorg dat de rijst ongeveer 1 centimeter onder de bouillon blijft. Langzaam laten koken totdat de rijst gaar is (25 min op 200 ˚C). Kurkuma en de bosuien toevoegen, en nog 1 min. verwarmen. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.
  11. Leg de laatste 5 minuten de gebakken tempeh op de rijst om deze mee te verwarmen. Serveer samen met de rijst en de gebakken cassave chips. 

Benieuwd naar meer gerechten? Bekijk hier alle Airfryer-recepten van London

Geef je waardering

16
Gemarineerde tempeh met rijst, wortelen en cassavechips
Gemarineerde tempeh met rijst, wortelen en cassavechips