Hangop
Hang een zeef in een kom, leg er een vochtige theedoek in en schenk de yoghurt erin. Laat de yoghurt uithangen tot bijna al het vocht eruit is. Klop de slagroom met de suiker lobbig. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de room, vanillemerg en vanillesiroop door de hangop. Schep de hangop in schaaltjes en garneer met een takjes munt.
Gemarineerde ananas
Schil de ananas, snijd hem in vieren en verwijder de kern. Meng de suiker door de ananas. Halveer het vanillestokje in de lengte en snijd het vanillestokje en de rozemarijn in stukjes. Smelt boter in een pan, voeg de ananas toe en bak de ananas tot de suiker karamelliseert. Haal de ananas uit de pan en blus de pan af met de kookroom. Voeg de rozemarijn, vanillestokje en balsamicoazijn toe. Roer de ananas toe en kook circa 5 minuten. Haal het vanillestokje eruit en serveer de ananas in schaaltjes.
Hang een zeef in een kom, leg er een vochtige theedoek in en schenk de yoghurt erin. Laat de yoghurt uithangen tot bijna al het vocht eruit is. Klop de slagroom met de suiker lobbig. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
0 reacties