De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gemarineerd lamsvlees met koolsalade en yoghurt-muntsaus

40 min kooktijd
Gemarineerd lamsvlees met koolsalade en yoghurt-muntsaus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Gemarineerd lamsvlees (ca 25 minuten)
Snijd het vlees in plakken. Bestrooi het lamsvlees met shoarmakruiden en besprenkel met olie. Laat het vlees 15 minuten marineren. Gril de plakken vlees kort, zodat het vlees mooi rosé blijft. Bak de pitabroodjes. Vul de pitabroodjes met het lamsvlees en de koolsalade. Serveer samen met de overige koolsalade en de yoghurt-muntsaus.

Salade van witte en rode kool (ca 10 minuten)
Snijd de kolen fijn. Laat de rozijnen wellen in water. Meng voor de dressing de olie, azijn, mosterd en honing en breng op smaak met zout en peper. Meng de witte kool, rode kool en rozijnen. Voeg de dressing toe en meng goed door elkaar.

Yoghurt-muntsaus (ca 5 minuten)
Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de peterselie en munt fijn. Meng de Griekse yoghurt met de knoflook, olijfolie, munt en peterselie. Breng de saus op smaak met zout en peper. Schep de saus in een kom en sprenkel er olijfolie over.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker