Gemarineerd lamsvlees met koolsalade en yoghurt-muntsaus

25
Gemiddeld
Gemarineerd lamsvlees met koolsalade en yoghurt-muntsaus

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Gemarineerd lamsvlees (ca 25 minuten)
Snijd het vlees in plakken. Bestrooi het lamsvlees met shoarmakruiden en besprenkel met olie. Laat het vlees 15 minuten marineren. Gril de plakken vlees kort, zodat het vlees mooi rosé blijft. Bak de pitabroodjes. Vul de pitabroodjes met het lamsvlees en de koolsalade. Serveer samen met de overige koolsalade en de yoghurt-muntsaus.

Salade van witte en rode kool (ca 10 minuten)
Snijd de kolen fijn. Laat de rozijnen wellen in water. Meng voor de dressing de olie, azijn, mosterd en honing en breng op smaak met zout en peper. Meng de witte kool, rode kool en rozijnen. Voeg de dressing toe en meng goed door elkaar.

Yoghurt-muntsaus (ca 5 minuten)
Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de peterselie en munt fijn. Meng de Griekse yoghurt met de knoflook, olijfolie, munt en peterselie. Breng de saus op smaak met zout en peper. Schep de saus in een kom en sprenkel er olijfolie over.

Ingredienten

4
Personen

Gemarineerd lamsvlees

  • 400 g lamsbout
  • shoarmakruiden
  • 1 scheutje olijfolie
  • 4 pitabroodjes

Salade van witte en rode kool

  • 100 g witte kool
  • 100 g rode kool
  • 20 g rozijnen
  • 3 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl vloeibare honing
  • zout
  • versgemalen peper

Yoghurt-muntsaus

  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 5 takjes platte peterselie
  • 5 takjes munt
  • zout
  • versgemalen peper
Gemarineerd lamsvlees met koolsalade en yoghurt-muntsaus
Geef je waardering
25