Gekonfijte eendenbout met witte koolsalade

27
Gemiddeld

Bereidingswijze

360 minuten totale tijd

De gekonfijte eendenbout

Pluk de rozemarijn en ris de tijm. Pel de knoflook en vijzel het met de kruiden tot een pasta in de vijzel. Bestrooi de eendenbouten met zout en peper en wrijf dit met de kruidenpasta in. Verwarm de pan en bak de eendenbouten aan tot ze een mooie bruine kleur hebben.

Verwarm in een diepe pan het ganzenvet tot 85 ºC. Gaar de aangebakken eendenbouten in het vet voor circa 6 uur zodat het vlees van het bot valt. 
 

Je kunt het ganzenvet ook in een oven van 85 ºC verwarmen en hierin de eendenbouten doen en vervolgens in de oven laten garen, dit duurt wel iets langer (circa 8 uur).

De witte koolsalade

Wel de rozijnen in de port (liefst een dag van tevoren). Snijd met een scherp mes de schil van de sinaasappels en snijd alle witte stukjes weg. Snij de partjes uit de sinaasappel en vang het sap op. Snijdt of rasp de witte kool in dunne repen. Meng de kool met de sinaasappel in een schaal of kom.

Meng de salade en maak aan met de olijfolie, kummel en versgemalen peper en wat van het vocht van de rozijnen (port) en wat sinaasappelsap. Hak de peterselie en bestrooi de salade hiermee.

Ingredienten

4
Personen

Gekonfijte eendenbout

  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 4 teentjes knoflook
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 blikken ganzenvet

Koolsalade

  • 150 g rozijnen
  • 300 ml port
  • 2 sinaasappels
  • 0.5 witte kool
  • 200 ml olijfolie
  • 1 el kummel
  • versgemalen peper
  • 1 bosje peterselie
Geef je waardering
27