Snel gepofte aardappels
- Prik de aardappels in met een vork. Leg de aardappels in de kom en voeg een scheutje water toe. Dek de kom af met een bord en pof de aardappels 10-14 minuten op 900 watt in de magnetron.
Gegrilde varkenshaas
- Verwarm de grillpan.
- Snijd de varkenshaas in gelijke stukken, druk ze een beetje plat en dep droog met keukenpapier. Bestrooi de varkenshaas met een beetje zout en versgemalen peper en besprenkel met een beetje zonnebloemolie. Gril de varkenshaas om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Leg het vlees op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat circa 8 minuten rusten.
Kastanjechampignon-roomsaus
- Halveer de kastanjechampignons.
- Pel en snipper de ui.
- Pel en hak de knoflook.
- Hak de bieslook fijn.
- Verhit een scheutje olie en een klontje boter in de pan. Fruit de ui en knoflook in circa 1 minuut. Voeg de kastanjechampignons toe en bak in circa 4 minuten goudbruin. Blus af met de kookroom en kook circa 8 minuut op laag vuur. Meng op het laatst de bieslook door de saus. Roer het vocht wat op het bord van de varkenshaas ligt erdoor.
Bloemkool
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze circa 6 minuten beetgaar. Giet af. Breng op smaak met nootmuskaatpoeder, een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de bloemkool over de borden. Serveer er een aardappel en de varkenshaas bij en verdeel de saus ernaast.
0 reacties