Parelcouscous
- Gaar de couscous volgende de bereidingswijze op de verpakking.
Ras el hanout courgette uit de oven
- Verwarm de oven voor op 190 ÂșC.
- Snijd de courgette in blokjes. Verdeel de courgette over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een scheutje olie en bestrooi met de ras el hanout. Hussel goed door. Bak de courgetteblokjes in de oven in circa 15 minuten gaar.
Antiboise
- Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin.
- Pel en snipper de ui.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Snijd de olijven in ringetjes.
- Snijd de peterselie fijn.
- Halveer de citroen. Snijd een helft in partjes.
- Meng in een grote kom de pijnboompitten, rode ui, tomaten, olijven, peterselie, het sap van een halve citroen, balsamicoazijn en de olijfolie extra vierge.
Gegrilde tonijn
- Verwarm een grillpan voor.
- Dep de tonijn droog met keukenpapier.
- Bestrijk de tonijn met een scheutje olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Gril de tonijn circa 2 minuten om en om.
Serveren
- Verdeel de couscous en de courgette over borden. Verdeel de gegrilde tonijn over de couscous en lepel er royaal antiboise overheen. Serveer de partjes citroen ernaast.
0 reacties