De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegrilde lente-ui met romescosaus

Verwarm de grill of grillpan voor. Gril de paprika’s tot ze zwartgeblakerd zijn. Laat ze vervolgens circa 5 minuten nagaren in een boterhamzakje. Haal de teentjes knoflook los. Halveer de tomaten. Gril de knoflook en de tomaten circa 5 minuten.

30 min kooktijd
Gegrilde lente-ui met Romescosaus

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de grill of grillpan voor. Gril de paprika’s tot ze zwartgeblakerd zijn. Laat ze vervolgens circa 5 minuten nagaren in een boterhamzakje. Haal de teentjes knoflook los. Halveer de tomaten. Gril de knoflook en de tomaten circa 5 minuten. Haal de paprika’s uit het zakje, pel ze en verwijder zaadlijsten. Rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin en hak ze grof. Pureer voor de Romescosaus de knoflook, tomaten, paprika’s, pimenton, amandelen, hazelnoten, wijnazijn en olijfolie en breng op smaak met zout. Maak de lente-uitjes schoon en gril ze om en om gaar. Serveer de lente-uitjes met de Romescosaus.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker