Nadia en Merijn

Ingredienten

4
Personen

Gegrilde lente-ui met Romescosaus

  • 4 puntpaprika's
  • 5 teentjes knoflook
  • 6 tomaten
  • 0.5 el pimentón (zoet paprikapoeder)
  • 30 g blanke amandelen
  • 30 g hazelnoten
  • 1 scheutje wijnazijn
  • 200 ml olijfolie
  • zout
  • 4 bosjes lente-ui

Extra nodig

  • boterhamzakjes
  • staafmixer
  • grill of grillpan

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Verwarm de grill of grillpan voor. Gril de paprika’s tot ze zwartgeblakerd zijn. Laat ze vervolgens circa 5 minuten nagaren in een boterhamzakje. Haal de teentjes knoflook los. Halveer de tomaten. Gril de knoflook en de tomaten circa 5 minuten. Haal de paprika’s uit het zakje, pel ze en verwijder zaadlijsten. Rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin en hak ze grof. Pureer voor de Romescosaus de knoflook, tomaten, paprika’s, pimenton, amandelen, hazelnoten, wijnazijn en olijfolie en breng op smaak met zout. Maak de lente-uitjes schoon en gril ze om en om gaar. Serveer de lente-uitjes met de Romescosaus.

Geef je waardering

12
Gegrilde lente-ui met Romescosaus