Snijd
de aubergines in plakken en leg de plakken in een ovenschaal. Besprenkel de
aubergines met olijfolie en bestrooi met zout. Dek de aubergines af met
plasticfolie en laat circa 15 minuten staan.
Steek de kolen van de barbecue aan en laat ze goed heet worden.
Kook
de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de penne af en spoel
koud. Roer er een scheutje olie door zodat de penne niet aan elkaar gaat
plakken.
Spoel
de aubergines af en dep ze droog met keukenpapier. Gril de aubergines op de de
barbecue in circa 6 minuten om en om gaar.
Pel
en snijd de knoflook fijn. Pluk en hak de peterselie fijn. Rasp de schil van de
sinaasappel en de citroen en pers ze uit met een citruspers. Meng voor de
dressing het sap met de rasp, knoflook, peterselie, Parmezaanse kaas, een
beetje zout en versgemalen peper en meng er olijfolie door tot het lekker
smeuïg is. Meng de dressing door de penne. Meng de rucola luchtig door de
penne.
Verdeel
de penne over borden en verdeel de aubergine erover.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
gegrilde aubergine pastasalade
25 min kooktijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Verstip
Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties