De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegrilde aubergine pastasalade

25 min kooktijd
Gegrilde aubergine pastasalade

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in plakken en leg de plakken in een ovenschaal. Besprenkel de aubergines met olijfolie en bestrooi met zout. Dek de aubergines af met plasticfolie en laat circa 15 minuten staan.

Steek de kolen van de barbecue aan en laat ze goed heet worden.

Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de penne af en spoel koud. Roer er een scheutje olie door zodat de penne niet aan elkaar gaat plakken.

Spoel de aubergines af en dep ze droog met keukenpapier. Gril de aubergines op de de barbecue in circa 6 minuten om en om gaar.

Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk en hak de peterselie fijn. Rasp de schil van de sinaasappel en de citroen en pers ze uit met een citruspers. Meng voor de dressing het sap met de rasp, knoflook, peterselie, Parmezaanse kaas, een beetje zout en versgemalen peper en meng er olijfolie door tot het lekker smeuïg is. Meng de dressing door de penne. Meng de rucola luchtig door de penne.

Verdeel de penne over borden en verdeel de aubergine erover.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker