Schil de asperges, verwijder de kontjes en breng de asperges in koud water met zout in een afgedekte pan aan de kook. Zet het vuur, zodra de asperges koken, laag en laat de asperges nog 1 minuut doorkoken. Laat ze in het vocht liggen. Kook de krieltjes in water met zout gaar. Zet de eieren op in koud water, breng aan de kook en kook ze 8 minuten. Laat de eieren schrikken in koud water, pel en halveer ze. Smelt de boter en hak de peterselie. Haal de asperges uit het vocht en dep ze droog. Verwarm de grillplaat. Bestrijk de asperges met olie en grill ze op de snijkant tot er een mooie streep ontstaat. Verdeel de asperges over borden en serveer ze met de krieltjes, eieren, boter, peterselie en de ham.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
gegrilde asperges op vlaamse wijze
25 min kooktijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Verstip
Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties