De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegrilde asperges op vlaamse wijze

25 min kooktijd
Gegrilde asperges op Vlaamse wijze

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Schil de asperges, verwijder de kontjes en breng de asperges in koud water met zout in een afgedekte pan aan de kook. Zet het vuur, zodra de asperges koken, laag en laat de asperges nog 1 minuut doorkoken. Laat ze in het vocht liggen. Kook de krieltjes in water met zout gaar. Zet de eieren op in koud water, breng aan de kook en kook ze 8 minuten. Laat de eieren schrikken in koud water, pel en halveer ze. Smelt de boter en hak de peterselie. Haal de asperges uit het vocht en dep ze droog. Verwarm de grillplaat. Bestrijk de asperges met olie en grill ze op de snijkant tot er een mooie streep ontstaat. Verdeel de asperges over borden en serveer ze met de krieltjes, eieren, boter, peterselie en de ham.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker