Gegratineerde Romeinse sla met geitenkaas

12
Makkelijk
Gegratineerde Romeinse sla met geitenkaas

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

 

Verwarm de oven voor op 200° C.

Breng twee pannen met water aan de kook. Een voor de aardappels en een voor de sla.

Aardappels

Schil de aardappels. Snijd ze in blokjes en kook ze in circa 15 minuten gaar.

Broodmengsel voor paneren

Snijd de korstjes van het brood. Snijd het brood in blokjes

Pel en snijd de knoflook fijn.

Pluk de peterselieblaadjes en hak ze fijn.

Hak de hazelnoten grof.

Meng alles in een kom met een scheutje olie. Sla Halveer de kroppen sla in de lengte.

Leg de bladeren circa 1 minuut in kokend water en dompel daarna in koud water. Giet ze af en dep ze droog.

Ovenschotel

Vet een ovenschaal in met olie.

Rol de bladeren sla op en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.

Verkruimel de aardappels over de sla.

Snijd de kip in dunne repen en strooi de reepjes over de sla.

Strooi het broodmengsel erover.

Verkruimel vervolgens de geitenkaas erover.

Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en gratineer in circa 15 minuten goudbruin.

 

Ingredienten

4
Personen

Gegratineerde Romeinse sla met geitenkaas

  • 800 g kruimige aardappels
  • 4 sneetjes volkoren brood (oud)
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 50 g hazelnoten
  • olijfolie om in te bakken
  • 4 kleine kropjes Romeinse sla
  • 1 gerookte kipfilet
  • 300 g Hollandse geitenkaas
Gegratineerde Romeinse sla met geitenkaas
Geef je waardering
12