De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegratineerde amandes

Laat de boter op kamertemperatuur komen. Verkruimel de beschuiten tot paneermeel. Boen de citroenen schoon, rasp de schil eraf en voeg deze toe aan het paneermeel. Pel en snipper een sjalot. Pel en snijd of pers de knoflook. Ris de citroentijmblaadjes van de takjes. Meng de citroenrasp, sjalot, knoflook en tijmblaadjes met het paneermeel.

45 min kooktijd
Gegratineerde amandes

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Laat de boter op kamertemperatuur komen. Verkruimel de beschuiten tot paneermeel. Boen de citroenen schoon, rasp de schil eraf en voeg deze toe aan het paneermeel.
Pel en snipper een sjalot. Pel en snijd of pers de knoflook. Ris de citroentijmblaadjes van de takjes. Meng de citroenrasp, sjalot, knoflook en tijmblaadjes met het paneermeel. Meng het paneermeel met de boter en breng op smaak met het sap van een halve citroen, zeezout en peper.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Open met een mesje de schelpen voorzichtig aan de zijkant van de schelp. Schraap het mesje langs de bovenkant zodat je zo min mogelijk vlees beschadigd.
Verwijder de bovenkant van de schelpen. Beleg de onderste schelpen (en het schelpdier) met een dikke laag van de boter en zet ze minstens 20 minuten in de koelkast.
Rasp de Parmezaanse kaas. Leg de amandes in een ovenschaal en besprenkel met flink wat Parmezaanse kaas.
Gratineer de schelpen 8-10 minuten in de oven, tot de boter gesmolten is en de kaas gegratineerd. Pluk, was en droog de sla. Maak aan met een beetje olijfolie.

Serveren
Serveer de amandes op een bedje van frisee sla met wat stokbrood.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker