Gefrituurde chickenwings met chilisaus

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
150 minuten totale tijd

Kippenvleugels

  • Meng in een kom de kippenvleugels met de karnemelk en garam masala.
  • Laat circa 2 uur marineren in de koelkast.
  • Verhit de frituurpan voor op circa 170 ºC.
  • Meng in een kom de bloem met de knoflookpoeder, uienpoeder, zout en gerookt paprikapoeder. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Roer een ei los.
  • Haal de kip door de bloem.
  • Frituur de kip in circa 5 minuten goudbruin.

Chilisaus

  • Breng het water met rijstazijn en suiker aan de kook en kook tot een lichte siroop.
  • Halveer de rode pepers en de Madame Jeanette pepers en verwijder de zaadjes. Snijd de madame Jeanette en de rode lange peper in stukjes en vijzel samen met het zout.
  • Pel en hak de knoflook.
  • Rasp de gember.
  • Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de knoflook, gember en pepermassa.
  • Rasp de schil van de limoen boven de pan, halveer en pers het sap van de limoen uit boven de pan.
  • Voeg de siroop toe, meng door en laat afkoelen.
  • Serveer de chilisaus bij de  gefrituurde chickenwings.

Ingredienten

10
Porties

Gefrituurde chickenwings

  • 10 kippenvleugels
  • 500 ml karnemelk
  • 1 el garam masala
  • 250 g bloem
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el zout
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 ei

Chilisaus

  • 150 ml water
  • 150 ml rijstazijn
  • 150 g suiker
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 rode pepers
  • 1 madame jeanette peper
  • 2 tl grof zeezout
  • 3 cm gember
  • 1 limoen
  • 1 el olie

Extra nodig

  • olie om in te frituren
  • frituurpan
Geef je waardering
4