De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Gebraden worst in biersaus

Breng de worsten in water aan de kook, draai het vuur zo laag mogelijk en laat ze circa 5 minuten wellen. Dep ze goed droog met keukenpapier. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne frietjes. Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook in plakjes.

30 MIN
Gebraden worst in biersaus
Rudolph van Veen

Bereidingswijze

Breng de worsten in water aan de kook, draai het vuur zo laag mogelijk en laat ze circa 5 minuten wellen. Dep ze goed droog met keukenpapier. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne frietjes. Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Verhit de boter en bak de worst zachtjes aan. Voeg de ui en knoflook toe en bak het mee. Bestrooi de worsten met bloem en bak ze kort mee, zodat de bloem gaar wordt. Blus af met bier en voeg de aardappelfrietjes toe. Voeg de suiker en worcestersaus toe en laat het gerecht circa 20 minuten stoven tot de worsten en aardappelen gaar zijn. Hak de peterselie en voeg deze op het laatst toe. 

Dit recept komt uit de aflevering over Praag van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker