De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gebakken zeetong uit de oven

Verwarm de oven voor op 180 °C. Zorg dat de zeetongen geschubd zijn. Pel en hak de knoflook fijn. Pluk de oregano en snijd de venkelknollen in plakjes. Bak de zeetongen met vel in boter en voeg op het laatst de knoflook, oregano en het citroensap toe en gaar ze verder in de oven.

20 MIN
Gebakken zeetong uit de oven

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Zorg dat de zeetongen geschubd zijn. Pel en hak de knoflook fijn. Pluk de oregano en snijd de venkelknollen in plakjes. Bak de zeetongen met vel in boter en voeg op het laatst de knoflook, oregano en het citroensap toe en gaar ze verder in de oven. Snijd de venkel in plakken, bak deze langzaam in een koekenpan op laag vuur, zodat de venkelplakken langzaam gaar worden. Voeg op het laatste moment de spinazie toe en bak deze kort mee. Breng alles op smaak met zout. Serveer de spinazie samen met de venkel en de gebakken tong.

Dit recept komt uit de aflevering over Londen van het programma The Taste of Life Basics. 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker