Kabeljauw
Ontdooi de kabeljauw en dep droog met keukenpapier. Wentel de vis door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Verhit olie in de pan en bak de vis 2 minuten. Beweeg de vis tijdens het bakken niet. Keer de vis om, voeg een klontje boter toe en bak de andere kant ook 2 minuten. Schep wat van het braadvocht over de vis. Breng op smaak met een beetje zout.
Dorade
Verhit olijfolie in de pan. Dep de vis droog met keukenpapier en bak de vis circa 3 minuten op de velkant. Beweeg de vis tijdens het bakken niet. Zet het vuur uit en keer de vis om. Laat de vis nog circa 1 minuut in de pan liggen. Leg de vis op een bord en voeg een klontje boter toe aan de pan. Hak de peterselie. Voeg de kappertjes en peterselie toe. Pers wat citroensap uit boven de pan. Breng de vis op smaak met een beetje zout en serveer de saus over de vis.
Bekijk hier de tips van chefkok Andy McDonald.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
gebakken vis
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma First Aid Kitchen
Krijg jij ook nooit het eiwit goed stijf geklopt of blijft jouw witlofschotel nat? Maakt je vader vieze nasi of is het vlees van je tante, buurvrouw of vriendin altijd te droog en verbrand? Wat er ook aan de hand is: voor elk probleem in de keuken is een oplossing.
In het programma First Aid Kitchen krijgen mensen de kans om in hun eigen keuken een antwoord te krijgen op brandende vragen op het gebied van eten en koken. Maar ook kunnen ze hun moeder, vader, zus, beste vriend of echtgenoot opgeven om te leren koken. Chef Andy McDonald deelt zijn culinaire kennis en laat stap-voor-stap zien hoe je een concreet probleem oplost. Van aangebrande vis tot het nooit meer schiften van mayonaise. Andy weet overal een antwoord op, hij kent alle tips & tricks in de keuken en helpt je graag op weg!
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties