Gebakken vis

6
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kabeljauw
Ontdooi de kabeljauw en dep droog met keukenpapier. Wentel de vis door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Verhit olie in de pan en bak de vis 2 minuten. Beweeg de vis tijdens het bakken niet. Keer de vis om, voeg een klontje boter toe en bak de andere kant ook 2 minuten. Schep wat van het braadvocht over de vis. Breng op smaak met een beetje zout.

Dorade
Verhit olijfolie in de pan. Dep de vis droog met keukenpapier en bak de vis circa 3 minuten op de velkant. Beweeg de vis tijdens het bakken niet. Zet het vuur uit en keer de vis om. Laat de vis nog circa 1 minuut in de pan liggen. Leg de vis op een bord en voeg een klontje boter toe aan de pan. Hak de peterselie. Voeg de kappertjes en peterselie toe. Pers wat citroensap uit boven de pan. Breng de vis op smaak met een beetje zout en serveer de saus over de vis. 

Bekijk hier de tips van chefkok Andy McDonald.

Ingredienten

4
Personen

Kabeljauw

  • 600 g kabeljauw
  • 100 g bloem
  • olijfolie
  • 15 g boter

Dorade

  • 4 doradefilets
  • olijfolie
  • boter
  • 0.5 bosje peterselie
  • 20 g kappertjes
  • 1 citroen

Extra nodig

  • keukenpapier
Geef je waardering
6