Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de rijst.
Breng een tweede pan met water en zout aan de kook voor de sperziebonen.
De sperziebonen en rijst:
Maak de sperziebonen schoon.
Kook de rijst gaar volgends de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
Kook de sperziebonen in circa 3 minuten gaar.
Maak de champignons schoon. Snijd de champignons in vieren.
Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in kleine stukken.
Pel en snipper de ui.
Verhit olie in een pan.
Voeg de gerookte spekblokjes, ui, paprika en champignons toe.
Bak dit op hoog vuur in circa 5 minuten gaar.
Voeg de gekookte sperziebonen toe en laat ze circa 3 minuten meegaren.
Breng op smaak met zout en peper.
Giet de rijst af en laat droog stomen.
De omelet:
Breek de eieren in een kom en klop los met een vork of een garde.
Voeg de melk toe en roer goed door.
Breng op smaak met zout en peper.
Verhit olie in een pan. Voeg de helft van het eiermengsel toe.
Houdt de pan in beweging en blijf met een spatel of vork het ei losroeren.
Wanneer de bodem stevig is , de “eierkoek” naar de rand schuiven.
Bestrooi met de helft van de geraspte kaas en vouw de eierkoek dubbel.
Herhaal dit en snijd de omeletten door tweeën.
Serveer de gebakken sperziebonen met omelet
0 reacties