De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gebakken sperzieboontjes met omelet

Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de rijst. Breng een tweede pan met water en zout aan de kook voor de sperziebonen. De sperziebonen en rijst: Maak de sperziebonen schoon. Kook de rijst gaar volgends de gebruiksaanwijzing van de verpakking.

30 min kooktijd
Gebakken sperzieboontjes met omelet

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de rijst.

Breng een tweede pan met water en zout aan de kook voor de sperziebonen.

 

De sperziebonen en rijst:

Maak de sperziebonen schoon.

Kook de rijst gaar volgends de gebruiksaanwijzing van de verpakking.

Kook de sperziebonen in circa 3 minuten gaar.

Maak de champignons schoon. Snijd de champignons in vieren.

Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in kleine stukken.

Pel en snipper de ui.

Verhit olie in een pan.

Voeg de gerookte spekblokjes, ui, paprika en champignons toe.

Bak dit op hoog vuur in circa 5 minuten gaar.

Voeg de gekookte sperziebonen toe en laat ze circa 3 minuten meegaren.

Breng op smaak met zout en peper.

Giet de rijst af en laat droog stomen.

De omelet:

Breek de eieren in een kom en klop los met een vork of een garde.

Voeg de melk toe en roer goed door.

Breng op smaak met zout en peper.

Verhit olie in een pan. Voeg de helft van het eiermengsel toe.

Houdt de pan in beweging en blijf met een spatel of vork het ei losroeren.

Wanneer de bodem stevig is , de “eierkoek” naar de rand schuiven.

Bestrooi met de helft van de geraspte kaas en vouw de eierkoek dubbel.

Herhaal dit en snijd de omeletten door tweeën.
 

Serveer de gebakken sperziebonen met omelet

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker