Salsa
Schil en snijd de komkommer in blokjes van 5 bij 5 mm. Ontvel de tomaten snijd ze in parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng de komkommer, tomaten, uien en knoflook door elkaar en breng op smaak met rasp van de limoenschil en limoensap. Snijd de bieslook fijn en meng de bieslook en het yuzusap door de salsa. Breng op smaak met zout en peper.
Schelpjes
Was de schelpjes en verwijder, indien nodig, de baarden. Verhit een scheutje olie in een wok. Pel en snijd de knoflook fijn. Bak de knoflook en voeg de schelpjes toe. Bak de schelpjes tot ze open staan.
Haal de schelpen uit de wok en presenteer ze met de salsa. Garneer met een cresssoort naar keuze.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
gebakken schelpjes met oosterse salsa
20 MIN
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Meld je aan en praat mee