- Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de rijst.
- Breng een tweede pan met water en zout aan de kook voor de sugar snaps.
Koken van de rijst
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
De oosterse kip
- Pel en snipper de ui.
- Snijd de kipfilets in blokjes.
- Maak de sugar snaps schoon door de harde draad te verwijderen.
- Verhit een scheut olie in een pan en laat dit goed heet worden.
- Fruit de ui aan en voeg vervolgens de kip toe.
- Bak de kip aan alle kanten in circa 2 minuten aan.
- Verwijder ondertussen de zaadlijst van de chilipeper en snijd in kleine stukken.
- Voeg 100 ml water, chilisaus, sojasaus en de chilipeper toe.
- Rasp de gember boven de pan en rasp vervolgens de schil van de limoen.
- Halveer de limoen en pers uit. Roer alles goed door.
- Voeg de sugar snaps toe aan de Oosterse kip en laat nog circa 5 minuten meebakken.
De gebakken rijst
- Giet de rijst af en laat droogstomen.
- Snijd de prei in de lengte in vieren, snijd fijn en was goed.
- Verhit olie in een pan en bak de prei in circa 5 minuten gaar.
- Verhit een pan met een scheut olie en bak hierin de prei op hoog vuur in circa 5 minuten gaar.
- Voeg de rijst en suiker toe en bak nog circa 5 minuten mee.
- Serveer met de kroepoek.
0 reacties