Gebakken rijst met sugar snaps en oosterse kip

37
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de rijst.
  • Breng een tweede pan met water en zout aan de kook voor de sugar snaps.


Koken van de rijst

  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.

De oosterse kip

  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de kipfilets in blokjes.
  • Maak de sugar snaps schoon door de harde draad te verwijderen.
  • Verhit een scheut olie in een pan en laat dit goed heet worden.
  • Fruit de ui aan en voeg vervolgens de kip toe.
  • Bak de kip aan alle kanten in circa 2 minuten aan.
  • Verwijder ondertussen de zaadlijst van de chilipeper en snijd in kleine stukken.
  • Voeg 100 ml water, chilisaus, sojasaus en de chilipeper toe.
  • Rasp de gember boven de pan en rasp vervolgens de schil van de limoen.
  • Halveer de limoen en pers uit. Roer alles goed door.
  • Voeg de sugar snaps toe aan de Oosterse kip en laat nog circa 5 minuten meebakken.

De gebakken rijst

  • Giet de rijst af en laat droogstomen.
  • Snijd de prei in de lengte in vieren, snijd fijn en was goed.
  • Verhit olie in een pan en bak de prei in circa 5 minuten gaar.
  • Verhit een pan met een scheut olie en bak hierin de prei op hoog vuur in circa 5 minuten gaar.
  • Voeg de rijst en suiker toe en bak nog circa 5 minuten mee.
     
  • Serveer met de kroepoek.

Ingredienten

4
Personen

Gebakken rijst met sugar snaps en oosterse kip

  • 300 g meergranenrijst
  • 1 ui
  • 2 kipfilets
  • 400 g sugar snaps
  • rijstolie
  • 0.5 chilipeper
  • 2 el chilisaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 cm gember
  • 1 limoen
  • 1 prei
  • 1 el suiker
  • 1 zak kroepoek
Geef je waardering
37