De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gebakken noedels met oestersaus en pannenkoek met gekaramelliseerde peren

Gebakken noedels met oestersaus.

30 MIN
Gebakken noedels met oestersaus en pannenkoek met gekaramelliseerde peren

Een recept van

Gabriele Sponza

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gebakken noedels met oestersaus
Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Maak de asperges schoon en snijd in de lengte door. Snijd de witte delen van lente-uitjes fijn en snijd de groene delen in reepjes. Snijd de gember in smalle reepjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Fruit in een grote pan de gember samen met knoflook en de lente-uitjes. Voeg hierna de sojasaus en oestersaus toe en roer goed. Voeg de noedels toe, meng en laat even meebakken. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Pannenkoek met gekaramelliseerde peren
Klop de eieren op in een grote kom. Voeg de suiker toe en blijf kloppen. Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder, melk en zout toe. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg dit ook toe. Mix door elkaar en laat circa een half uur rusten. Schil en snijd de peren in dunne partjes. Karamelliseer de peren in een pan met boter en honing. Verhit een klontje boter in een pan, voeg een lepel pannenkoekbeslag toe en bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Leg de pannenkoek op een bord, verdeel daar de peren over en vouw de pannenkoek dubbel. Lekker met slagroom.

 

 

Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker