Gebakken noedels met oestersaus
Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Maak de asperges schoon en snijd in de lengte door. Snijd de witte delen van lente-uitjes fijn en snijd de groene delen in reepjes. Snijd de gember in smalle reepjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Fruit in een grote pan de gember samen met knoflook en de lente-uitjes. Voeg hierna de sojasaus en oestersaus toe en roer goed. Voeg de noedels toe, meng en laat even meebakken. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Pannenkoek met gekaramelliseerde peren
Klop de eieren op in een grote kom. Voeg de suiker toe en blijf kloppen. Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder, melk en zout toe. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg dit ook toe. Mix door elkaar en laat circa een half uur rusten. Schil en snijd de peren in dunne partjes. Karamelliseer de peren in een pan met boter en honing. Verhit een klontje boter in een pan, voeg een lepel pannenkoekbeslag toe en bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Leg de pannenkoek op een bord, verdeel daar de peren over en vouw de pannenkoek dubbel. Lekker met slagroom.
Meld je aan en praat mee