De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gebakken langoustines met wilde spinazie en zoete dressing

30 MIN
Gebakken langoustines met wilde spinazie en zoete dressing

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Groentemix

Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitjes en de sesamzaadjes circa 2 minuten. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en blancheer de doperwten en tuinbonen circa 3 minuten. Giet af en spoel koud. Verwijder de kontjes van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van circa 3 centimeter. Halveer de venkel, verwijder de kern en schaaf de venkel in dunne plakken op de mandoline. Verhit een scheutje olie in de wok en bak hierin al roerende de asperges en venkel circa 3 minuten. Voeg de wilde spinazie toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de sesamzaadjes, pijnboompitten en zuring toe. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Laat uitlekken in een vergiet.

Dressing

Rasp en pers de limoen, voeg de olijfolie en de honing toe en roer goed door elkaar. Pluk en hak de dille en meng met door dressing. 

Langoustines

Snijd de staart van de langoustines over de lengte doormidden en verwijder het darmkanaal. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 3 minuten. Voeg de langoustines toe en bak circa 3 minuten op hoog vuur mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Zet het vuur uit.

Serveren

Leg de groentemix op een warm bord. Steek de langoustines in de groentemix.

Pluk de kervel en verdeel over de langoustines. Besprenkel met de dressing. Garneer het gerecht met een viooltje.

NB: Eetbare viooltjes en overige bloemen kun je vinden bij een groentespeciaalzaak. Viooltjes van de bloemist zijn geen eetbare viooltjes.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker