Gebakken lamsbout met tomatensalsa

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Lamsbout
Verhit een scheut olie in een pan. Snijd de lamsbout in blokjes en bak het vlees in de hete pan goudbruin en bestrooi met een beetje zout. Pel en hak de knoflook fijn en roer met het paprikapoeder door het lam. Pel en snijd de ui in halve ringen en bak mee met het lam. Blus af met het sap van de citroen. Pluk en hak de peterselie fijn en roer de peterselie door het lam.

Salsa
Pel en snipper de ui. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes. Pluk en hak de munt fijn. Meng de ui met de tomaten, munt, wijnazijn en de olijfolie.

Serveer de salsa met het lamsvlees en garneer met een partje citroen.

Ingredienten

4
Personen

Lamsbout

  • olijfolie om in te bakken
  • 500 g lamsbout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 mespuntje paprikapoeder
  • 1 ui
  • 1 citroen
  • 1 bosje bladpeterselie

Salsa

  • 1 rode ui
  • 4 tomaten
  • 1 bosje munt
  • 50 ml rode wijnazijn
  • 100 ml olijfolie extra vierge
Geef je waardering
2