Aardappels koken
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze in water met een beetje zout met een deksel op de pan circa 15 minuten.
Kruidendakje
Pluk en hak de peterselie fijn en meng met de panko, paneermeel, boter, een beetje zout en versgemalen peper. Rol het mengsel tussen bakpapier uit tot een plak van 5 millimeter dik. Laat circa 20 minuten opstijven in de koelkast of vriezer.
Aardappels bakken
Verwarm de oven voor op 200 °C. Giet de aardappels af en laat ze even goed uitwasemen. Ris de rozemarijn en hak de naaldjes heel fijn. Meng de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat met rozemarijn, olie en versgemalen peper en bak ze in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
Kerriemayonaise
Verwarm een scheutje olie in een steelpan en fruit (myoteer) het kerriepoeder op laag vuur. Haal de pan van het vuur en blus de kerrie af met sap van een halve citroen. Meng dit door de mayonaise en breng op smaak met versgemalen peper.
Kabeljauw bakken
Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal. Snijd het kruidendakje in dezelfde maat als de kabeljauw en leg een plakje op de stukjes vis. Bak de kabeljauw circa 8 minuten in de oven.
Bloemkool bakken
Snijd de bloemkool in hele kleine roosjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de bloemkool 5 minuten. Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Hak de hazelnoten fijn en snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Voeg de ui, knoflook, hazelnoten en de zongedroogde tomaten toe aan de bloemkool en bak kort mee. Breng op smaak met rasp van de citroen en versgemalen peper.
Aan tafel!
Schep de bloemkool en aardappels bord, leg de kabeljauw erop en lepel de kerriemayonaise erbij.
0 reacties