- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de krieltjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd de olijven fijn.
- Meng het gehakt met de olijven, ei en het paneermeel en breng op smaak met versgemalen peper. Rol het gehakt met natte handen tot balletjes ter grootte van een pingpongbal.
- Verhit een scheut olie in een braadpan en bak de balletjes in circa 5 minuten om en om goudbruin. Voeg de boter en een scheutje water toe en laat de gehaktballetjes met het deksel op de pan in circa 8 minuten gaar worden.
- Verwijder de houtigere onderkantjes van de asperges. Schil en snijd de asperges in schuine stukjes van circa 2 centimeter breed.
- Snijd de champignons in plakjes.
- Pel en snijd de ui in halve ringen.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de asperges circa 5 minuten op hoog vuur. Voeg de champignons en de ui toe en bak circa 3 minuten mee.
- Snijd de tomaatjes in reepjes en roer ze door de asperges.
- Snijd de bieslook fijn en roer de bieslook door de asperges. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de gehaktballetjes, krieltjes en de gebakken asperges over borden
0 reacties