Laat de satéprikkers weken in een glas met water.
Rijst
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een steelpan. Bak hierin de helft van de knoflook (bewaar de rest voor de garnalen) en de ui in circa 2 minuten goudbruin, voeg de rijst toe en bak nog 1 minuut mee. Zet de rijst met 1 vingerkootje water gemeten boven de rijst op. Zet, zodra de rijst kookt, het vuur laag en laat met de deksel op de pan in circa 15 minuten gaar koken.
Winterpeen
Breng een grote pan met water aan de kook. Schil de winterpeen. Snijd de winterpeen in plakken en kook in circa 8 minuten gaar. Giet de winterpeen af en roer er een klontje boter door.
Komkommerslangen
Schaaf met een kaasschaaf de komkommer, tot aan de zaadlijst, over de lengte in plakken. Pluk en hak de dille fijn. Meng in een kom de yoghurt, dille, olijfolie en een beetje zout en peper tot een dressing. Schep de komkommerslierten door de dressing.
Garnalenspiesjes
Meng in een kom de resterende knoflook, een scheut olie en de garnalen. Rijg aan iedere satéprikker 4 garnalen. Verwarm een koekenpan en bak de garnalenspiesjes om en om in circa 5 minuten gaar.
Serveren
Verdeel de rijst en winterpeen over borden. Leg er de komkommerslangen en een garnalenspiesje op.
Meld je aan en praat mee