De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

garnalenkroketjes

120 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Garnalenkroketjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Pel en snipper de sjalotten. Hak de bieslook. Smelt de boter in een pan en fruit de sjalotten circa 2 minuten. Voeg in één keer de bloem al roerend toe en laat de bloem gaar worden. Blus af met de witte wijn en schenk de visbouillon hierbij. Roer dit tot een gladde dik gebonden saus. Laat deze 10 tot 15 minuten zachtjes koken. Roer de garnalen en de bieslook door de saus en neem de pan van het vuur.

Schenk de ragout uit op een met koud water omgespoelde bakplaat of ruime ovenschaal en laat afkoelen en in minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Vorm van de stevige ragout met bebloemde handen kroketjes van circa 10 centimeter. Klop de eiwitten los in een schaal en strooi bloem en paneermeel in twee aparte schalen. Haal de kroketjes eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte eiwit en tenslotte door het paneermeel. Doe dit met alle kroketjes. Verhit de olie tot 180 °C en bak de kroketjes in porties goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker