De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Garnalencocktail met meloen

Wil je met Kerst een echte klassieker op tafel zetten? Probeer dan eens deze garnalencocktail met meloen. Het ziet er chique uit en het is makkelijk te maken!

40 MIN
Garnalencocktail met meloen

Bereidingswijze

Voor de cocktailsaus meng de mayonaise, tomatenpuree, gembersiroop, citroensap en paprikapoeder tot een glad mengsel. Giet er vervolgens een klein scheutje cognac bij. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de venkel in dunne plakken en leg in een schaal. Giet water in de pan en voeg hierbij de kurkuma, honing en witte wijnazijn. Breng dit aan de kook en giet vervolgens over de venkel.

Snijd een halve meloen in partjes en verwijder de schil, snijd de meloen vervolgens in kleine blokjes. Vul de cocktailglazen door eerst de meloen op de bodem te leggen, hier komt de venkelsalade op, vervolgens de veldsla en nog een laagje meloen. Leg flink wat garnalen bovenop de laagjes en top af met cocktailsaus en eventueel een schijfje citroen.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker