Gamba Laksa

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Eierflensje
Kluts de eieren. Verhit een kleine scheut olie in een antiaanbakpan en bak een dun flensje van het ei. Laat het flensje vervolgens op een bord afkoelen. Rol het flensje op en snijd in dunne reepjes.

Boemboe
Halveer de pepers in de lengte, verwijder de zaadjes en hak de peper fijn. Pel en hak de sjalotten en de knoflook. Snijd de serehstengel in ringen. Vijzel de kemirinoten en korianderkorrels. Pureer met de staafmixer de pepers, sjalotten, knoflook , serehstengel, kemirinoten, korianderkorrels samen met de trassi pasta en de koenjit. Voeg eventueel water toe om beter te mixen.

Laksa
Pel de gamba’s en verwijder de kop en darmkanaal. Verhit een scheut olie in de pan. Fruit de boemboe circa 1 minuut. Voeg de gamba’s toe en bak circa 3 minuten mee. Blus af met de visbouillon en kokosmelk en breng aan de kook. Verkruimel de rijstnoedels in de soep en kook de rijstnoedels in circa 5 minuten gaar. Breng de soep op smaak met een beetje zout en peper.

Serveer
Snijd de lente-ui in ringen. Snijd de limoen in parten. Serveer de soep met de lente-ui, taugé, reepjes ei en leg er een limoenpartje op.

Ingredienten

4
Personen

Eierflensje

  • 2 eieren

Boemboe

  • 6 rode pepers
  • 5 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 serehstengel
  • 5 kemirinoten
  • 1 tl ketoembar
  • 1 tl trassi pasta
  • 1 tl koenjit

Laksa

  • 15 gamba's
  • 500 ml visbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 25 g mihoen

Garnituur

  • 3 lente-uien
  • 1 limoen
  • 100 g taugé

Extra nodig

  • staafmixer
  • vijzel
Geef je waardering
7