Fusilli Freddi Tricolore (koude driekleuren fusilli)

21
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pasta
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking giet af en spoel de pasta koud. Voeg een scheutje olijfolie toe om plakken te voorkomen.

Kip
Snijd de salie en rozemarijn fijn. Hak de chilipeper fijn. Marineer de kipfilet in een schaal met olijfolie, sap van de citroen, salie, rozemarijn, oregano en de chilipeper. Verwarm een grillpan en gril de kipfilet in circa 10 minuten om en om goudbruin. Snijd de kipfilet in reepjes.

Salade
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Snijd de lente-uitjes in fijne ringen. Verhit olijfolie in een pan en fruit de lente-uitjes circa 3 minuten. Voeg de paprika’s en pijnboompitten toe en bak 5 minuten mee. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Snijd de rucola fijn. Meng alle ingrediënten en de kipreepjes met de pasta. Hak de macadamianoten. Pluk de kropsla en leg de bladeren op een schaal. Leg de pastasalade er bovenop en strooi de macadamianoten erover. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Pastasalade

  • 300 g fusilli tricolore
  • olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 3 lente-uitjes
  • 50 g pijnboompitten
  • 100 g rucola
  • 100 g macadamianoten
  • 1 kropsla

Kipmarinade

  • 4 blaadjes salie
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 chilipeper
  • 300 g kipfilet
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 tl gedroogde oregano
Geef je waardering
21