Verwarm
de oven voor op 180 °C.
Snijd
de tomaat en paprika in kleine stukjes. Snijd de peper in dunne ringetjes.
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een
pan. Fruit de ui, knoflook, peper en paprika. Voeg het gehakt en de komijn toe.
Bak het geheel even en voeg dan de tomaat toe. Laat circa 5 minuten zachtjes
doorkoken. Zet het vuur uit. Breng een liter water met een snufje zout aan de
kook. Los de helft van de boter op in het water en voeg het fuchimeel toe. Roer
circa 8 minuten continu met een spatel tot er een stevige pap ontstaat. De
funchi is gaar als deze glad is als je erdoor spatelt.
Vet een ovenschaal in met de resterende boter. Verdeel de helft van de funchi over de bodem van de ovenschaal. Schep het vleesmengsel erop en hier op nog een laag funchi. Rasp de kaas erover en bak de schotel circa 15 minuten in de oven.
Meld je aan en praat mee