De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

funchi ovenschotel uit curaçao (ovenschotel van maïsmeel en gehakt)

60 MIN
Funchi ovenschotel uit Curaçao (Ovenschotel van maïsmeel en gehakt)

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. 
Snijd de tomaat en paprika in kleine stukjes. Snijd de peper in dunne ringetjes.
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een pan. Fruit de ui, knoflook, peper en paprika. Voeg het gehakt en de komijn toe. Bak het geheel even en voeg dan de tomaat toe. Laat circa 5 minuten zachtjes doorkoken. Zet het vuur uit. Breng een liter water met een snufje zout aan de kook. Los de helft van de boter op in het water en voeg het fuchimeel toe. Roer circa 8 minuten continu met een spatel tot er een stevige pap ontstaat. De funchi is gaar als deze glad is als je erdoor spatelt.

Vet een ovenschaal in met de resterende boter. Verdeel de helft van de funchi over de bodem van de ovenschaal. Schep het vleesmengsel erop en hier op nog een laag funchi. Rasp de kaas erover en bak de schotel circa 15 minuten in de oven.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker