De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Fryske dumkes

Hak de hazelnoten grof en meng ze met bloem en zout. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en meng daarin suiker, boter, specerijen en de eieren. Kneed de bloem erdoor. Druk het deeg plat, pak in in plasticfolie en laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Fryske dumkes

Bereidingswijze

Hak de hazelnoten grof en meng ze met bloem en zout.
Maak een kuiltje in het bloemmengsel en meng daarin suiker, boter, specerijen en de eieren. Kneed de bloem erdoor.
Druk het deeg plat, pak in in plasticfolie en laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoekige plak van circa 1 centimeter dik.
Snijd de randjes eraf en snijd de rechthoek in koekjes van circa 4 bij 5 centimeter.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in  circa 20 minuten gaar.
Laat de koekjes iets afkoelen en maak er een duimafdruk in.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.