Fruitcupcakes
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C, boven- en onderwarmte. Zet de cupcakepapiertjes in de cupcaketray.
Stap 2:
Meng de bloem, bakpoeder, suiker en het zout met een garde door elkaar. Meng in een andere kom de olie met het sinaasappelsap, eieren en het merg uit het vanillestokje door elkaar.
Stap 3:
Meng de natte ingrediënten met een spatel door de droge ingrediënten en roer het geheel tot een glad en egaal beslag. Snijd de banaan in stukjes en voeg toe aan het beslag. Meng goed door.
Stap 4:
Verdeel het beslag met een lepel of ijsknijper over de cupcakepapiertjes in de tray en bak in de oven in circa 25 minuten gaar.
Stap 5:
Haal de cupcakes meteen uit de cupcaketray en laat helemaal afkoelen op een taartrooster.
Vanille-botercrème
Stap 1:
Meng twee eetlepels melk met de eidooier. Voeg een beetje kristalsuiker en bloem toe en meng goed door elkaar.
Stap 2:
Breng de rest van de melk met het merg uit het vanillestokje en de rest van de kristalsuiker in een pan aan de kook.
Stap 3:
Meng al roerend een scheut warme melk door het eimengsel en schenk het geheel al roerend terug in de pan. Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur circa 3 minuten garen. Stort de banketbakkersroom uit op een koud bord en dek af met plasticfolie.
Stap 4:
Roer de boter met de poedersuiker in de keukenmachine op middelhoge stand romig. Voeg de banketbakkersroom toe en roer goed door elkaar tot een gladde crème.
Cupcakes garneren:
Doe de botercrème in de spuitzak. Spuit bloemblaadjes op de cupcakes door de dikke kant van het spuitmondje naar je toe te houden en de dunne kant van je af. Leg de rode besjes in het midden van de bloemen.
0 reacties