Frozen yoghurt en homemade granola

9
Gemiddeld

Bereidingswijze

20 minuten kooktijd
55 minuten totale tijd

Granola
Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak voor de granola de noten grof in een foodprocessor en meng in een kom met de havermout, kaneel en chili flakes. Verwarm de kokosolie samen met de maple syrup en meng door het notenmengsel. Verdeel het geheel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-20 minuten in de oven. Snijd de dadels in stukjes en meng samen met de kokos flakes door de granola zodra het uit de oven komt. Laat de granola helemaal afkoelen.

Frozen yoghurt
Schep voor de frozen yoghurt de bosbessen in de foodprocessor en voeg de yoghurt en rasp en sap van de limoen toe. Laat het geheel een paar minuten draaien tot de bosbessen vermalen zijn en de yoghurt bevroren is. Schep de frozen yoghurt in glazen en schep de homemade granola erop.

Ingredienten

4
Personen

Frozen yoghurt en homemade granola

  • 60 g blanke amandelen
  • 60 g pecannoten
  • 125 g havermout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 0.5 tl chili flakes
  • 1 el kokosolie
  • 1 el maple syrup
  • 10 dadels zonder pit
  • 75 g kokos flakes
  • 350 g bevroren bosbessen
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 1 limoen

Extra nodig

  • bakpapier
  • foodprocessor
  • rasp
Geef je waardering
9