Frisse zomersamosa’s

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Quinoa

  • Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de quinoa af en stoom droog.

Samosa’s

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Week de rijstvellen circa 5 minuten in een grote kom met koud water.
  • Verwarm voor de vulling een koekenpan en rooster de cashewnoten circa 3 minuten.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.  
  • Snijd de rode peper fijn.
  • Schenk voor de vulling een scheutje olijfolie bij de cashewnoten en bak de ui, knoflook en de rode peper circa 3 minuten mee.
  • Schil de gember en rasp de gember boven de pan.
  • Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Voeg de mango toe en bak circa 2 minuten.
  • Snijd de rucola grof en voeg toe.
  • Snijd de koriander fijn en voeg toe.
  • Giet de kikkererwten af. Voeg de kikkererwten en warm nog even kort door. Breng op smaak met rasp en sap van een limoen, een beetje zout en versgemalen peper.
  • Leg de rijstvellen op het aanrecht en snijd ze doormidden. Verdeel een eetlepel vulling over de rijstvellen. Vouw de rijstvellen drie keer om tot een dichte driehoek. Leg de samosa’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een klein beetje olijfolie en bak circa 10 minuten in de oven.
  • Meng de resterende vulling door de quinoa. 

Serveren

  • Verdeel de samosa’s en de quinoa over borden. Bestrooi met de resterende koriander. 

Ingredienten

4
Personen

  • 200 g quinoa
  • 6 grote rijstvellen
  • 75 g cashewnoten
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 rode peper
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 mango
  • 50 g verse gemberwortel
  • 75 g rucola
  • 1 bosje koriander
  • 200 g kikkererwten
  • 1 limoen

Extra nodig

  • rasp
Geef je waardering
0