De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

frisse venkel-visstoof

15 min kooktijd
Frisse venkel-visstoof

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Rijst

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Frisse venkel-visstoof

  • Pel en snipper de sjalotten.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de venkelknollen in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkelknollen in gelijke stukjes.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Snijd de zalm en kabeljauw in gelijke grove stukken.
  • Verhit een klontje boter in een hapjespan en fruit de sjalotten, knoflook en de saffraan circa 2 minuten. Voeg de venkel en de tomaten toe en bak circa 4 minuten mee.
  • Blus af met de witte wijn. Laat de alcohol in circa 1 minuut verdampen. Rasp de schil van de citroen boven de pan. Voeg de zalm en kabeljauw toe.
  • Voeg het water en het bouillonblokje toe, breng aan de kook en kook in circa 5 minuten gaar.
  • Hak de dille fijn.
  • Roer de helft van de dille door de frisse venkel-visstoof en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Snijd de citroen in partjes.

Serveren

  • Verdeel de rijst over borden. Verdeel de frisse venkel-visstoof over de rijst. Bestrooi met de resterende dille en serveer met de partjes citroen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediƫnten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en EstĆ©e je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker!Ā 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten.Ā 

Ā 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker