Rijst
- Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Frisse venkel-visstoof
- Pel en snipper de sjalotten.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de venkelknollen in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkelknollen in gelijke stukjes.
- Halveer de cherrytomaatjes.
- Snijd de zalm en kabeljauw in gelijke grove stukken.
- Verhit een klontje boter in een hapjespan en fruit de sjalotten, knoflook en de saffraan circa 2 minuten. Voeg de venkel en de tomaten toe en bak circa 4 minuten mee.
- Blus af met de witte wijn. Laat de alcohol in circa 1 minuut verdampen. Rasp de schil van de citroen boven de pan. Voeg de zalm en kabeljauw toe.
- Voeg het water en het bouillonblokje toe, breng aan de kook en kook in circa 5 minuten gaar.
- Hak de dille fijn.
- Roer de helft van de dille door de frisse venkel-visstoof en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
- Snijd de citroen in partjes.
Serveren
- Verdeel de rijst over borden. Verdeel de frisse venkel-visstoof over de rijst. Bestrooi met de resterende dille en serveer met de partjes citroen.
0 reacties