Frisse venkel-visstoof

6
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Rijst

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Frisse venkel-visstoof

  • Pel en snipper de sjalotten.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de venkelknollen in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkelknollen in gelijke stukjes.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Snijd de zalm en kabeljauw in gelijke grove stukken.
  • Verhit een klontje boter in een hapjespan en fruit de sjalotten, knoflook en de saffraan circa 2 minuten. Voeg de venkel en de tomaten toe en bak circa 4 minuten mee.
  • Blus af met de witte wijn. Laat de alcohol in circa 1 minuut verdampen. Rasp de schil van de citroen boven de pan. Voeg de zalm en kabeljauw toe.
  • Voeg het water en het bouillonblokje toe, breng aan de kook en kook in circa 5 minuten gaar.
  • Hak de dille fijn.
  • Roer de helft van de dille door de frisse venkel-visstoof en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Snijd de citroen in partjes.

Serveren

  • Verdeel de rijst over borden. Verdeel de frisse venkel-visstoof over de rijst. Bestrooi met de resterende dille en serveer met de partjes citroen.

Ingredienten

4
Personen

Frisse venkel-visstoof

  • 300 g meergranenrijst
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 grote venkelknollen
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 200 g zalmfilet
  • 200 g kabeljauwfilet
  • roomboter
  • 5 draadjes saffraan
  • 1 citroen
  • 100 ml witte wijn
  • 500 ml water
  • 1 visbouillonblokje
  • 0.5 bosje dille

Extra nodig

  • rasp
Geef je waardering
6