Schil de aardappels en snijd ze in frietvorm door eerst de aardappel over de lengte in plakken van circa 1 centimeter te snijden en vervolgens deze plakken in repen van 1 bij 1 centimeter te snijden.
Vervolgens kun je de frieten op twee manieren maken.
1. Kook de friet eerst circa 10 minuten in gezouten water. Giet af en laat helemaal afkoelen. Frituur de friet vervolgens op 180 ºC in een (frituur)pan in circa 4 minuten tot ze goudbruin kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier en breng eventueel op smaak met zout.
2. Was de frieten goed af in water en dep ze goed droog. Frituur de friet eerst circa 7 minuten op 140 ºC. Schep de friet op een bord en laat helemaal afkoelen. Bak de friet vervolgens circa 3 minuten op 180 ºC. Laat uitlekken op keukenpapier en breng eventueel op smaak met zout.
Bekijk hier alle tips van Andy.
Thema: carnaval
0 reacties