De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

friet

30 min kooktijd
Friet

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd ze in frietvorm door eerst de aardappel over de lengte in plakken van circa 1 centimeter te snijden en vervolgens deze plakken in repen van 1 bij 1 centimeter te snijden.

Vervolgens kun je de frieten op twee manieren maken.

1. Kook de friet eerst circa 10 minuten in gezouten water. Giet af en laat helemaal afkoelen. Frituur de friet vervolgens op 180 ºC in een (frituur)pan in circa 4 minuten tot ze goudbruin kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier en breng eventueel op smaak met zout.

2. Was de frieten goed af in water en dep ze goed droog. Frituur de friet eerst circa 7 minuten op 140 ºC. Schep de friet op een bord en laat helemaal afkoelen. Bak de friet vervolgens circa 3 minuten op 180 ºC. Laat uitlekken op keukenpapier en breng eventueel op smaak met zout.

Bekijk hier alle tips van Andy.

Thema: carnaval

Krijg jij ook nooit het eiwit goed stijf geklopt of blijft jouw witlofschotel nat? Maakt je vader vieze nasi of is het vlees van je tante, buurvrouw of vriendin altijd te droog en verbrand? Wat er ook aan de hand is: voor elk probleem in de keuken is een oplossing.

In het programma First Aid Kitchen krijgen mensen de kans om in hun eigen keuken een antwoord te krijgen op brandende vragen op het gebied van eten en koken.  Maar ook kunnen ze hun moeder, vader, zus, beste vriend of echtgenoot opgeven om te leren koken. Chef Andy McDonald deelt zijn culinaire kennis en laat stap-voor-stap zien hoe je een concreet probleem oplost. Van aangebrande vis tot het nooit meer schiften van mayonaise. Andy weet overal een antwoord op, hij kent alle tips & tricks in de keuken en helpt je graag op weg! 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker