De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

freddy's ribs (house of cards) op hugo's wijze

Verwijder het membraam/botvlies aan de holle kant van de ribben. Spoel de ribben onder stromend water goed schoon en dep de ribben droog met keukenpapier. Meng alle kruiden voor de rub door elkaar en wrijf daar de ribben goed mee in.

45 MIN
Freddy's Ribs (House of Cards) op Hugo's wijze

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwijder het membraam/botvlies aan de holle kant van de ribben. Spoel de ribben onder stromend water goed schoon en dep de ribben droog met keukenpapier. Meng alle kruiden voor de rub door elkaar en wrijf daar de ribben goed mee in. Laat afgedekt minstens 2 uur, maar beter een hele nacht, in de koelkast intrekken. 

Bereiding barbecuesaus
Verwarm de olie in een pan en fruit daarin de gesnipperde rode ui zacht in aan, voeg later de fijn gesneden knoflook toe en fruit een paar minuten mee. Voeg alle andere ingrediënten toe en kook (onder af en toe roeren) zacht 30 min door. 

Bereiding ribs
Verwarm de oven voor op 125 °C en leg de ribs op bakpapier minstens 1 uur (maar liever twee à drie uur) in de oven. Haal de ribben uit de oven en kwast ze royaal in met de barbecuesaus en leg ze nog 20 minuten terug. Haal ze weer even uit de oven en smeer weer in met de barbecuesaus. Gaar nog 15 minuten in de oven.

In principe zijn ze nu al erg lekker, maar voor extra smaak kun je ze nog grillen op de barbecue. 

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker