Freddy's Ribs (House of Cards) op Hugo's wijze

8
Makkelijk
Freddy's Ribs (House of Cards) op Hugo's wijze

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
5 uur en 45 minuten totale tijd

Verwijder het membraam/botvlies aan de holle kant van de ribben. Spoel de ribben onder stromend water goed schoon en dep de ribben droog met keukenpapier. Meng alle kruiden voor de rub door elkaar en wrijf daar de ribben goed mee in. Laat afgedekt minstens 2 uur, maar beter een hele nacht, in de koelkast intrekken. 

Bereiding barbecuesaus
Verwarm de olie in een pan en fruit daarin de gesnipperde rode ui zacht in aan, voeg later de fijn gesneden knoflook toe en fruit een paar minuten mee. Voeg alle andere ingrediënten toe en kook (onder af en toe roeren) zacht 30 min door. 

Bereiding ribs
Verwarm de oven voor op 125 °C en leg de ribs op bakpapier minstens 1 uur (maar liever twee à drie uur) in de oven. Haal de ribben uit de oven en kwast ze royaal in met de barbecuesaus en leg ze nog 20 minuten terug. Haal ze weer even uit de oven en smeer weer in met de barbecuesaus. Gaar nog 15 minuten in de oven.

In principe zijn ze nu al erg lekker, maar voor extra smaak kun je ze nog grillen op de barbecue. 

Ingredienten

4
Personen

Kruidenrub

  • 50 g donkerbruine basterdsuiker
  • 2.5 el gerookte paprikapoeder
  • 2 tl grof zeezout
  • 2 tl vers gemalen peper
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl chilipoeder
  • 0.5 tl selderijzout

Barbecuesaus

  • 3 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 250 ml ketchup
  • 125 ml witte balsamico azijn
  • 120 g donkerbruine basterdsuiker
  • 50 g mosterd
  • 50 ml whiskey
  • 60 ml water
  • 2 el worcestersaus
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 3 el honing

De ribs

  • 2 kilo rauwe varkensribben
Freddy's Ribs (House of Cards) op Hugo's wijze
Geef je waardering
8