Franse chocolademousse en crêpes Suzette

9
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Franse chocolademousse
Smelt de couverture au bain-marie en voeg al roerende boter toe. Splits de eieren en klop de eiwitten schuimig met een snufje zout. Voeg beetje bij beetje de suiker en de vanillesuiker toe en klop tot er stijve pieken ontstaan. Klop de slagroom lobbig. Spatel de eiwitten door de chocolade en spatel de room erdoor. Verdeel de chocolademousse over 4 coupes en laat het circa 10 uur opstijven.

Crêpes Suzette
Zeef de bloem in een kom en voeg het zout toe. Maak een kuiltje in de bloem en breek het ei erin. Voeg beetje bij beetje de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Meng 1 eetlepel likeur door het beslag. Verhit een klein pannetje met een scheutje olie en schep zoveel beslag in de pan zodat de bodem net bedekt is. Bak de onderzijde van de crêpe in circa 1 minuut goudbruin. Keer de crêpe om en bak ook de andere kant goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is. Vouw de gebakken crêpes in vieren. Verhit boter en suiker in een pan tot een dikke stroop. Voeg de likeur, sap en rasp van de sinaasappel toe en breng aan de kook. Steek met een aansteker de likeur aan en leg, zodra het vuur gedoofd is, de flensjes dakpansgewijs in de pan en schenk de saus erover.

Ingredienten

4
Personen

Franse chocolade

  • 150 g pure chocolademousse
  • 80 g zachte boter
  • 3 eieren
  • zout
  • 25 g suiker
  • 1 zakjes vanillesuiker
  • 80 g frambozen
  • 100 ml slagroom

Crêpes Suzette

  • 60 g bloem
  • 1 mespunt zout
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 100 ml sinaasappellikeur
  • 2 el olie
  • 125 g boter
  • 125 g fijne tafelsuiker
  • 1 sinaasappel
Geef je waardering
9