De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Franse chocolademousse en crêpes Suzette

Franse chocolademousse en crêpes Suzette

30 MIN
Franse chocolademousse en crêpes Suzette

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Franse chocolademousse
Smelt de couverture au bain-marie en voeg al roerende boter toe. Splits de eieren en klop de eiwitten schuimig met een snufje zout. Voeg beetje bij beetje de suiker en de vanillesuiker toe en klop tot er stijve pieken ontstaan. Klop de slagroom lobbig. Spatel de eiwitten door de chocolade en spatel de room erdoor. Verdeel de chocolademousse over 4 coupes en laat het circa 10 uur opstijven.

Crêpes Suzette
Zeef de bloem in een kom en voeg het zout toe. Maak een kuiltje in de bloem en breek het ei erin. Voeg beetje bij beetje de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Meng 1 eetlepel likeur door het beslag. Verhit een klein pannetje met een scheutje olie en schep zoveel beslag in de pan zodat de bodem net bedekt is. Bak de onderzijde van de crêpe in circa 1 minuut goudbruin. Keer de crêpe om en bak ook de andere kant goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is. Vouw de gebakken crêpes in vieren. Verhit boter en suiker in een pan tot een dikke stroop. Voeg de likeur, sap en rasp van de sinaasappel toe en breng aan de kook. Steek met een aansteker de likeur aan en leg, zodra het vuur gedoofd is, de flensjes dakpansgewijs in de pan en schenk de saus erover.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker