De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Frambozenvlaai met walnoten

135 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Frambozenvlaai met walnoten

Bereidingswijze

Vlaaideeg

Verwarm de melk en los de gist erin op. Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand. Schenk de melk in het kuiltje en kneed de boter, het suiker en de eidooier erdoor. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, circa 30 minuten rijzen. 

 Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de vlaaivorm in. Rol het deeg uit tot circa 5 millimeter dikte en bekleed de vlaaivorm ermee. Prik de bodem in met een vork.

Frangipane
Roer voor de frangipane de boter luchtig. Voeg het spijs en de eieren toe en meng goed door. Verdeel de frangipane over het vlaaideeg. Bak de vlaaibodem in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de bodem afkoelen.

Walnotencrunch
Karamelliseer de suiker en meng de walnoten erdoor. Verdeel de walnoten over een met bakpapier beklede bakplaat en laat afkoelen. Maal tot nougatine in het bakje van de staafmixer.

Topping
Bestrijk de vlaai met de abrikozenjam. Verdeel de nougatine over de bodem. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Schep de slagroom in een spuitzak en spuit een spiraal over de bodem. Zet de frambozen netjes naast elkaar in de slagroom.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.