Cake
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220 °C. Klop met een handmixer of in een keukenmachine de eieren met de suiker in circa 8 minuten luchtig. Smelt de boter in een pan. Zeef de bloem en spatel in twee gedeeltes door het beslag. Spatel dan de boter erdoor.
Stap 2:
Strijk het beslag met een paletmes in een dunne laag over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de geschaafde amandelen en bak in de oven in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Trek het bakpapier voorzichtig van de cake af en laat helemaal en afkoelen.
Frambozenmousse
Stap 1:
Klop de slagroom stijf en bewaar in de koelkast. Week de gelatine in ruim koud water. Kook 180 gram suiker met het water tot een siroop van 121 °C.
Stap 2:
Klop het eiwit met de resterende suiker stijf in de keukenmachine. Voeg de suikersiroop toe en laat een paar minuten draaien. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het eiwitschuim. Klop het eiwitschuim koud en spatel voorzichtig de frambozenpuree erdoor.
Stap 3:
Spatel een beetje van de slagroom door het eiwitschuim. Spatel dan al het eiwitschuim door de rest van de slagroom.
Tip van Rudolph:
Je maakt in dit recept meer mousse dan je nodig hebt voor de taart. Bewaar de overgebleven mousse in de koelkast of vriezer en eet deze bijvoorbeeld een keer als dessert.
Opbouw taart
Stap 1:
Leg een reep cellofaanfolie in de grootste taartring. OF vet de taartring in met olie en bestuif met poedersuiker. Zet de taartring op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 2:
Snijd de randen van de cakeplak recht af. Snijd dan een reep van 2,5 cm breedte af die rondom in de taartring past. Leg de reep met de amandelkant naar buiten in de taartring en zorg ervoor dat er spanning op de cake staat. Steek met de kleinste taartring 2 cirkels uit de plak cake en leg 1 cirkel in de grote taartring. Besmeer de andere cirkel met een beetje frambozenjam.
Stap 3:
Vul ongeveer de helft van de taartring met de frambozenmousse. Leg de plak cake erop met de frambozenjam naar boven. Vul dan de rest van de taartring met de frambozenmousse. Strijk de taart af met een paletmes. Laat minstens 4 uur opstijven in de vriezer.
Taartspiegel
Stap 1:
Week de gelatine in koud water. Pureer de frambozen. Verwarm de frambozenpuree met een klein scheutje water. Voeg de suiker toe en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en los de geweekte gelatine erin op. Laat de gelei afkoelen tot circa 40 °C.
Stap 2:
Schenk de gelei over de bevroren frambozentaart. Laat daarna 10 minuten opstijven in de vriezer. Verwijder voorzichtig de taartring en het cellofaanfolie en garneer de taart met verse frambozen.
0 reacties