De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

fluffernutters

45 MIN
Fluffernutters

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Marshmallowfluff

Week de gelatine in koud water. Klop het eiwit met een klein beetje suiker tot stijve pieken. Breng het water met de rest van de suiker aan de kook. Voeg met een natte lepel de glucose toe en kook de siroop tot 121 ºC. Schenk de siroop voorzichtig bij het eiwit en blijf kloppen tot het schuim lauwwarm is. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het eiwitschuim. Klop goed door.

Pindakaas
Maal de pinda’s in de keukenmachine tot een gladde pasta. Voeg de arachideolie toe. Breng op smaak met een beetje zeezout.

Snijd het brood in plakken. Besmeer de helft van de witte boterhammen met de marshmallowfluff en de andere helft van de boterhammen met de pindakaas. Pel de banaan en snijd in de lengte in dunne plakjes. Verdeel de banaan over de marshmallowfluff en leg de pindakaasboterhammen erop.

Toast de fluffernutters in circa 5 minuten goudbruin. Halveer de fluffernutters.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker