Florentinertaart

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 hour and 30 minutes totale tijd

Biscuit
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop de eieren samen met de suiker au bain marie tot een luchtig mengsel van circa 37 ºC. Klop het eimengsel met de mixer taai en koud. Vet de grootste taartpan in met boter. Knip een cirkel van bakpapier en leg de cirkel op de bodem van de taartpan. Meng in een kom de bloem met de cacaopoeder en spatel door het eischuim. Schenk het beslag in de taartpan en bak in de oven in circa 25 minuten gaar. Laat het biscuit iets afkoelen en haal het uit de taartpan. Snijd het biscuit horizontaal doormidden.

Florentines
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rooster de amandelen in de oven. Breng in een pan suiker, honing, room en boter aan de kook tot de suiker is opgelost. Roer de amandelen erdoor en schenk de massa op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er een vel bakpapier op en rol met een deegroller de warme massa dun uit. Haal het vel bakpapier eraf en bak de florentines circa 6 minuten in de oven. Steek er met de kleine taartring een cirkel uit en snijd de nog warme florentine in 8 gelijke driehoekjes. 

Chocolademousse
Klop de slagroom lobbig. Smelt de chocolade au bain marie. Roer de chocolade door de room tot er een gladde mouse ontstaat. Besmeer het midden van de taart met de helft van de chocolademousse en leg de tweede plak biscuit erop. Verdeel de resterende chocolademousse over de boven- en zijkant van de taart. Wentel de zijkant door de hagelslag en laat de taart opstijven in de koelkast.

Garneren
Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep de slagroom in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit een spiraal slagroom op de bovenkant van de taart. Leg de florentines op de slagroom.

Ingredienten

1
Porties

Biscuit

  • 4 eieren
  • 130 g suiker
  • 125 g bloem
  • 30 g cacaopoeder

Florentines

  • 100 g geschaafde amandelen
  • 100 g suiker
  • 40 g honing
  • 70 ml room
  • 40 g boter

Chocolademousse

  • 300 g room
  • 300 g pure chocolade
  • 200 g pure hagelslag

Garneren

  • 100 ml slagroom
  • 50 g suiker

Extra nodig

  • 1 taartpan van 24 cm doorsnede
  • 1 taartring van 22 cm doorsnede
  • bakpapier
  • spuitzak
  • glad spuitmondje
  • deegroller
  • boter om in te vetten
Geef je waardering
1