De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

flammkuchen

Flammkuchen, jij kan ze zien als een soort Duitse pizza's. Ze zijn heerlijk voor bij een borrel, of als voorgerecht. Hoe dan ook "guten appetit".
25 min voorbereidingstijd
9 min oventijd
45 min wachttijd
Flammkuchen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Ik ben dol op flammkuchen. De knapperige snack met de hartige topping is echt een feestje om te eten. Mijn geheime tip? Voeg tomatenpuree toe aan de créme fraîche. Met het zuurtje van de puree breng je de smaken van je flammkuchen perfect in balans."

Bereidingswijze

Flammkuchen

  1. Meng de bloem, gist, zout, water en de olie. Kneed het geheel in circa 10 minuten stevig door tot een egaal en soepel deeg.

    Door je deeg langer te kneden, wordt de gist in het deeg geactiveerd waardoor het straks tijdens het rijzen extra lekker luchtig wordt.

  2. Dek het deeg af en laat het deeg circa 45 minuten rijzen op een warme plek.

  3. Verwarm de oven voor op 240 graden °C. 

  4. Snijd de ui in dunne, halve ringen. Snijd de bieslook fijn. Snijd het spek in kleine blokjes. Meng de zure room met de tomatenpuree. 

    Gebruik dan spekblokjes of spekreepjes. Dat scheelt weer een handeling!

  5. Bestrooi het aanrecht en de deegroller met een beetje bloem en rol het deeg superdun uit. 

  6. Verdeel de zure room met tomatenpuree over de bodem. Strooi de uienringen en het spek over de zure room.

  7. Bak de flammkuchen circa 9 minuten knapperig in de oven.

    Geen zorgen, dit recept lukt ook met een oven op 200 °C. Dan moet je flammkuchen 12-15 minuten in de oven. Houd voor de zekerheid wel in de gaten of de randen niet te bruin worden of dat je toppings nog vochtig blijven.

  8. Bestrooi de flammkuchen met de bieslook.

Rudolph van Veen heeft weer een nieuwe show; Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers. Elke aflevering bezoekt een junior bakker de welbekende bakery om de kneepjes van het vak te leren van meesterpatissier Rudolph. 

Elke werkdag om 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's bakery: jonge bakkers

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker