Flammkuchen, jij kan ze zien als een soort Duitse pizza's. Ze zijn heerlijk voor bij een borrel, of als voorgerecht. Hoe dan ook "guten appetit".

Rudolph van Veen

Ingredienten

10
Personen

  • 400 g bloem
  • 6 g gist
  • 1 snuf zout
  • 250 ml water (lauwwarm)
  • scheutje olijfolie
  • 1 grote ui
  • 300 g zure room
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 150 g spek
  • 1/2 bosje bieslook

Extra nodig

  • Vierkante bakplaat 60 x 80 cm
  • bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 24 minuten

Stap 1: deeg maken
Meng de bloem, gist, zout, water en de olie. Kneed het geheel in circa 10 minuten stevig door tot een egaal en soepel deeg. Op deze manier wordt de gist in het deeg geactiveerd waardoor het straks tijdens het rijzen lekker luchtig wordt. Dek het deeg af en laat het deeg circa 45 minuten rijzen op een warme plek.

Stap 2: toppings maken
Verwarm de oven voor op 240 graden Celsius. Snijd de ui in dunne, halve ringen. Meng de zure room met de tomatenpuree. Snijd de bieslook fijn.

Stap 3: flammkuchen maken
Bestrooi het aanrecht en de deegroller met een beetje bloem en rol het deeg superdun uit. Verdeel de zure room met tomatenpuree over de bodem. Strooi de uienringen en het spek over de zure room.

Bak de flammkuchen circa 9 minuten in de oven. Bestrooi de flammkuchen met de bieslook.

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers? Bekijk ze hier allemaal >  

Geef je waardering

15
Flammkuchen
Flammkuchen