Stap 1: deeg maken
Meng de bloem, gist, zout, water en de olie. Kneed het geheel in circa 10 minuten stevig door tot een egaal en soepel deeg. Op deze manier wordt de gist in het deeg geactiveerd waardoor het straks tijdens het rijzen lekker luchtig wordt. Dek het deeg af en laat het deeg circa 45 minuten rijzen op een warme plek.
Stap 2: toppings maken
Verwarm de oven voor op 240 graden Celsius. Snijd de ui in dunne, halve ringen. Meng de zure room met de tomatenpuree. Snijd de bieslook fijn.
Stap 3: flammkuchen maken
Bestrooi het aanrecht en de deegroller met een beetje bloem en rol het deeg superdun uit. Verdeel de zure room met tomatenpuree over de bodem. Strooi de uienringen en het spek over de zure room.
Bak de flammkuchen circa 9 minuten in de oven. Bestrooi de flammkuchen met de bieslook.
Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers? Bekijk ze hier allemaal >
0 reacties