Maak de avocado schoon en snijd de avocado’s in kleine stukken. Pureer de avocado fijn met de room tot hij stevig wordt. Zet de avocadocrème tot het serveren in de koelkast.
Gestoofde venkel
Halveer de venkel, verwijder de kern en snijd de venkel in kleine stukken. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een pan. Fruit de ui en knoflook circa 1 minuut. Voeg de venkel en venkelzaadjes toe en bak circa 4 minuten al roerende mee. Blus af met de witte wijn, zet het vuur laag en laat circa 10 minuten sudderen. Snijd de salami in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Snijd de helft van de olijven in ringen. Voeg de salami, cherrytomaten, sap van de limoen en de gesneden en hele olijven toe.
Rode mulfilets
Pel en halveer de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de tijm en knoflook circa 2 minuten. Verwijder de tijm en knoflook en bak de mulfilets op de huidkant in circa 4 minuten gaar. Laat de mulfilets na het bakken uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
Salade
Snijd de paprika fijn. Pel en snijd de sjalot in stukjes. Halveer de cherrytomaten en pluk de basilicum. Meng alle ingrediënten met elkaar. Breng op smaak met een beetje olijfolie en een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Leg in het midden van een diep bord een bergje gestoofde venkel. Leg de mulfilets met de huid naar boven op de venkel. Schep er een flinke lepel avocadocrème naast en serveer de salade er apart bij.
0 reacties