De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

filetto di platessa con polenta fritta (scholfilet met gebakken polenta)

Breng de bouillon aan de kook. Pel en hak de knoflook. Voeg de polenta en de knoflook toe aan de bouillon, draai het vuur laag en zet de pan op het sudderplaatje. Laat circa 10 minuten garen. Roer regelmatig door.

45 MIN
Filetto di platessa con polenta fritta (Scholfilet met gebakken polenta)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Polenta
Breng de bouillon aan de kook. Pel en hak de knoflook. Voeg de polenta en de knoflook toe aan de bouillon, draai het vuur laag en zet de pan op het sudderplaatje. Laat circa 10 minuten garen. Roer regelmatig door.
Pluk en hak de peterselie fijn en meng samen met het zout door de polenta. De polenta moet een dikke pap worden. Smeer een bakplaat in met een beetje olijfolie en verdeel de polenta er gelijkmatig overheen. Dek de polenta af met plasticfolie en laat circa 30 minuten afkoelen.
Steek de polenta uit met de steker. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de polentaschijven op middelhoog vuur om en om in circa 4 minuten goudbruin en krokant.

Gesmoorde haricots verts
Smelt de boter in een koekenpan. Snijd de uiteindes van de haricots verts en bak de haricots verts circa 2 minuten.
Pel en snipper de sjalot. Halveer de cherrytomaten. Voeg de sjalot en cherrytomaten toe aan de haricots verts en smoor circa 10 minuten met het deksel op de pan. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Frisse scholfilet
Dep de scholfilet droog. Bebloem de scholfilet licht. Verhit een scheutje olie en de boter in een koekenpan en bak de scholfilet om en om in circa 4 minuten goudbruin en gaar. Pluk en hak de peterselie fijn. Halveer de citroen en pers de citroen uit boven de pan. Bestrooi met de peterselie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Leg de polenta in het midden van het bord. Schep de groente eromheen en leg de scholfilet erbovenop.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker