Deze fiësta cake is om meerdere redenen een feestje. Het is makkelijk om te maken, is gevuld met zomerfruit én bovendien bedoeld om te delen met heel veel mensen!

Rudolph van Veen

Ingredienten

20
Personen

Topping

  • 100 g bloem
  • 75 g suiker
  • 75 g boter

Cake

  • 400 g suiker
  • 320 g bloem
  • 10 g bakpoeder
  • 4 g zout
  • 4 g kaneelpoeder
  • 230 g perziken (uit blik)
  • 230 g mango
  • 170 g ei (ongeveer 3 medium eieren)
  • 300 g zonnebloemolie
  • 1 bakje rode bessen

Afwerking

  • 1 blaadje gelatine
  • 4 el abrikozenjam
  • 1 scheutje water
  • sap van 1/4 citroen

Extra nodig

  • staafmixer
  • grote bakplaat van ca. 30 x 40 cm

Bereidingswijze

Totale tijd: 55 minuten

Topping

Stap 1:
Meng voor de topping bloem, suiker, boter en zout met de vingers door elkaar tot kruimels.

Cake

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 190 °C.

Stap 2:
Meng in een kom de suiker, bloem, bakpoeder, zout en het kaneelpoeder.

Stap 3:
Snijd de perziken in stukjes. Pureer de mango.

Stap 4:
Meng in een andere kom de eieren, olie, mangopuree en de perzik. Meng vervolgens de droge door de natte ingrediënten. Giet het beslag op een hoge bakplaat op bakpapier.  Bestrooi met de kruimels en de rode bessen. Bak de cake op 25 minuten. Laat de cake afkoelen en verdeel in stukken.

Afwerking

Stap 1:
Week de gelatine in koud water.

Stap 2:
Breng de abrikozenjam met een beetje water aan de kook. Zet het vuur uit en los de gelatine er in op. Voeg het citroensap toe. Bestrijk de cake met een laagje gelei.

Rudolph’s Tip:
In plaat van mangopuree kun je ook geprakte bananen gebruiken.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

Geef je waardering

426
Fiesta Cake_PT_6226.jpg
Fiesta Cake_LS_6220.jpg