De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

fetarol met basilicumvinaigrette

30 MIN
Fetarol met basilicumvinaigrette

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Vulling
Snijd de courgettes in blokjes. Snijd de olijven in ringen en verkruimel de feta. Snijd de tomaat in blokjes. Pel en snijd de rode ui grof. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng de courgettes, citroensap, olijven, feta, tomaten, uien en knoflook en breng op smaak met zout en peper.

Rol
Verwarm de over voor op 200 ºC. Leg een vel filodeeg op een theedoek. Bestrijk het vel filodeeg met olie en leg er een tweede vel op. Bestrijk nogmaals met olie en herhaal dit tot je 4 lagen filodeeg hebt. Schep de vulling in een lange baan op het filodeeg en rol het deeg op. Bestrijk de bovenkant van de rol met olijfolie. Bak de rol op een met bakpapier bekleden bakplaat in de oven in circa 15 minuten goudbruin en krokant.

Vinaigrette
Pluk en snijd de basilicum fijn. Meng de appelsap, olijfolie, balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de fetarol met de vinaigrette.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker