Fetarol met basilicumvinaigrette

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Vulling
Snijd de courgettes in blokjes. Snijd de olijven in ringen en verkruimel de feta. Snijd de tomaat in blokjes. Pel en snijd de rode ui grof. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng de courgettes, citroensap, olijven, feta, tomaten, uien en knoflook en breng op smaak met zout en peper.

Rol
Verwarm de over voor op 200 ÂșC. Leg een vel filodeeg op een theedoek. Bestrijk het vel filodeeg met olie en leg er een tweede vel op. Bestrijk nogmaals met olie en herhaal dit tot je 4 lagen filodeeg hebt. Schep de vulling in een lange baan op het filodeeg en rol het deeg op. Bestrijk de bovenkant van de rol met olijfolie. Bak de rol op een met bakpapier bekleden bakplaat in de oven in circa 15 minuten goudbruin en krokant.

Vinaigrette
Pluk en snijd de basilicum fijn. Meng de appelsap, olijfolie, balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de fetarol met de vinaigrette.

Ingredienten

4
Personen

Vulling

  • 1 kleine courgette
  • 1 citroen
  • 75 g zwarte olijven zonder pit
  • 150 g feta
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • versgemalen peper

Rol

  • 4 vellen filodeeg
  • olijfolie

Vinaigrette

  • 1 bosje basilicum
  • 200 ml appelsap
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • theedoek
  • bakpapier
Geef je waardering
1