De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

feeststol met spijs

Verwarm de melk, gist en 1 eetlepel suiker tot het mengsel lauw is. Maak op het aanrecht een bergje van de bloem en maak daar een kuiltje in. Breek het ei erin en voeg de rest van de suiker, de lauwe melk en 250 gram boter toe.

120 MIN
Feeststol met spijs

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Bereidingswijze

Dit recept is afkomstig uit het boek Feest!. Meer heerlijke inspiratie voor kerst en meer? Bestel jouw exemplaar hier.

Amandelspijs
Maal in de foodprocessor de amandelen en de suiker fijn. Voeg het eiwit toe en laat draaien tot er een smeuïge amandelspijs ontstaat. Kneed de amandelspijs nog eens met de hand en maak er een rol van.

Feeststol
Verwarm de melk, gist en 1 eetlepel suiker tot het mengsel lauw is. Maak op het aanrecht een bergje van de bloem en maak daar een kuiltje in. Breek het ei erin en voeg de rest van de suiker, de lauwe melk en 250 gram boter toe. Bestrooi de rand van de bloem met het zout en meng en kneed alles tot een elastisch deeg. Bestuif het deeg met bloem en laat het afgedekt met plasticfolie op kamertemperatuur circa 1 uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Wel de rozijnen circa 15 minuten in de rum. Hak de amandelen fijn en giet de rozijnen af. Druk het deeg plat, bestrooi het met kaneelpoeder, rumrozijnen, sinaasappelsnippers en amandelen en kneed alles door het deeg. Laat afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen.

Bestuif het deeg met bloem en rol het uit tot een ovaal. Leg de rol amandelspijs erop en klap het deeg dicht. Leg de stol met de naad naar onderen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak hem in de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Smelt de rest van de boter, bestrijk de stol ermee en bestuif met poedersuiker.

Dit recept is afkomstig uit het boek Feest!. Meer heerlijke inspiratie voor kerst en meer? Bestel jouw exemplaar hier.

Het is feest want 24Kitchen bestaat 5 jaar! Miljuschka en Danny laten je graag zien hoe je ons meest populaire recept maakt; appeltaart!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker